Salvatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” Tulcea au fost solicitaţi să intervină, joia trecută, pentru a salva un câine căzut într-o groapă de patru metri, pe strada Avram Iancu din municipiul Tulcea. Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost făcut de vecinii din zonă care au auzit lătratul patrupedului venind din groapa săpată în urma unei lucrări edilitare.

„Un căţeluş care a „ignorat” elementele de protecţie, delimitare şi avertizare a unei lucrări de infrastructură de pe o stradă din municipiul Tulcea a căzut aproape 4 metri. Salvatorii au avut o misiune uşoară, căţelul a fost cuminte, ascultător şi blând cu Cristi, subofiţerul care l-a adus la suprafaţă. Chiar a rămas să mai fie puţin „alintat” cu o mângâiere după urechi”, a transmis ISU Delta Tulcea pe pagina de Facebook.

Săptămâna trecută, pompierii tulceni au fost solicitaţi pentru a interveni în mai multe misiuni de salvare a animalelor aflate în situaţii ce le puneau viaţa în pericol. Este vorba despre o pisică prinsă în fereastra unei locuinţe din municipiu şi două căţeluşe căzute într-un puţ adânc de 8 metri, în localitatea Slava Rusă.