O serie de acţiuni de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor, demarate de Primăria Tulcea prin SC Coral Impex, vor avea loc pe domeniul public şi privat al municipiului, în perioada 23-30 aprilie, în funcţie de condiţiile meteo.

Acţiunea de combatere a ţânţarilor va avea loc pe domeniul public, curţile exterioare ale unităţilor de învăţământ şi de pe aliniamentul stradal zona de case. Aceasta se va desfăşura cu un număr de patru  echipe repartizate în cele patru sectoare, în intervalul orar 20.00 – 08.00.

“Substanţa utilizată este Cymina Plus substanţa activă cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentraţia de 50 ml produs în 3 litri apă/solvent. Face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Naţională pentru Produse Biocide”, se arată într-un comunicat al SC Coral Impex SRL.

De asemenea, în locaţiile solicitate de Primăria Municipiului Tulcea se vor face acţiuni de dezinsecţie chimică în vederea combaterii căpuşelor şi larvelor de ţânţari.

Totodată, se va realiza şi dezinsecţia în incinta unităţilor de învăţământ în perioada 22 – 30.04.2024,  în funcţie de programări.

„Substanţa utilizată în activitatea de dezinsecţie face parte din grupa principală 3, tip produs 18, conform Registrului Naţional al Produselor Biocide elaborat de Ministerul Sănătăţii”, potrivit comunicatului.

De asemenea, vor fi realizate şi tratamente fitosanitare pe domeniul public privind combaterea dăunătorilor şi bolilor la arborii de pe aliniamentele stradale şi din parcurile din municipiul Tulcea.

Crescătorii de albine sunt sfătuiţi ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecţie să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Cetăţenii Municipiului Tulcea sunt rugaţi să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecţie.