Peste două săptămâni, tulcenii pasionaţi de pescuitul sportiv vor putea să dea la undiţă pe lacul Ciuperca din municipiu. Pescuitul va fi permis timp de o lună, până pe data de 31 mai. Activitatea se va putea desfăşura doar pe latura de nord-vest, în dreptul morii de vânt până în colţ spre Casa Albastră, pe o lungime de aproximativ 200 de metri, marcată şi semnalizată cu indicatoare.

Administraţia locală îşi rezervă dreptul de a permite accesul unui număr limitat de persoane, respectiv 70 de pescari. Pescarii vor avea voie să pescuiască cu o singură undiţă, cu cel mult două cârlige, maxim 3  kg pe zi. În ceea ce priveşte tarifele pentru pescuit, acestea vor rămâne la valoarea celor de anul trecut, de 10 lei, respectiv 5 lei pentru pensionari. Pescuitul este permis între orele 5.00-18.00.

Taxa se achită anticipat la casieria Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

Cei care pescuiesc din barcă, în altă zonă decât cea stabilită, cu mai multe unelte de pescuit, şi în afara programului, riscă să fie sancţionaţi cu amendă între 50 şi 100 de lei, dar şi confiscarea sculelor. Cei care pescuiesc peste 3 kg de peşte pe zi riscă o amendă cuprinsă între 50 şi 500 de lei.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării luna aceasta, în cadrul şedinţei de Consiliu Local.