Deţinuţii din penitenciarul Tulcea au vizitat, miercuri, Clubul Sportiv Real Racing. Demersul are loc în cadrul  proiectului „De vorbă cu personalităţile locale”, ce are în vedere formarea şi consolidarea unor comportamente acceptate social, prin exemplificarea unor modele de reuşită a unei personalităţi recunoscute pe plan local.

Dr. Ştefan Răileanu a precizat că a fost surprins plăcut de gestul deţinuţilor de a aplauda gardienii şi de a le mulţumi pentru eforturile depuse de către aceştia.

„Este o întreagă poveste emoţionantă şi în acelaşi timp extraordinară. Am trăit clipe cu totul speciale în prezenţa doamnelor psiholog şi a participanţilor la proiect din rândul deţinuţilor. Am simţit că umanitatea acestui proiect este ceva special şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca aceşti oameni să primească emoţiile pozitive care să îi determine să fie mai buni şi să îşi dorească să se reintegreze din nou în societate. Un moment extraordinar a fost acela în care deţinuţii au aplaudat gardienii şi le-au mulţumit pentru acest efort iar lacrimile pe care le-am văzut în ochii lor la plecarea de la Clubul Hipic mi-au confirmat ca acest proiect este de mare succes şi poate avea efecte benefice asupra unor oameni care au greşit şi plătesc pentru asta”, ne-a declarat dr. Ştefan Răileanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.