Festivalul Borşului Lipovenesc de Jurilovca, cel mai mare festival din Dobrogea de Nord, va avea loc şi anul acesta în perioada  21-22 septembrie.

Festivalul se va desfăşura în cele două porturi din localitatea Jurilovca, scena urmând a fi am-plasată în portul nou, ca şi în 2023.

„Festivalul Borşului Lipovenesc a devenit emblema comunei Jurilovca şi este un eveniment emblematic pentru toată Dobrogea. Încă de la începutul anului am primit foarte multe întrebări, de la turişti, dar şi de la oamenii comunei, despre data desfăşurării festivalului în acest an. A fost mai greu să luăm o decizie, din cauza calendarului electoral, dar, până la urmă, am ales penultimul week-end din septembrie, pentru a nu ne îndepărta prea mult de datele tradiţionale de desfăşurare a festivalului. Lucrăm încă la programul artistic şi la o serie de surprize, cum ne-am obişnuit vizitatorii în fiecare an. Sper ca şi anul acesta să organizăm o ediţie reuşită”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca şi iniţiatorul Festivalului.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.