Plimbările cu hidrobicicletele pe lacul Ciuperca şi scăldatul nu sunt permise deocamdată, aceste activităţi fiind condiţionate de prezenţa unui salvamar. Reprezentanţii administraţiei locale au purtat discuţii  atât cu instructori de înot cât şi cu persoane din afara judeţului Tulcea, însă aceştia refuză să  ocupe postul de salvamar pe parcursul sezonului.

„Nicio persoană fizică sau juridică auto-rizată nu a depus oferta. Am purtat discuţii inclusiv cu profesori sau instructori se înot, care prin natura meseriei lor sunt şi salvamari, dar fără succes. Am discutat cu persoane din afara judeţului, dar nici aceştia nu-s tentaţi să vină sezonier la Tulcea. Plaja rămâne doar pentru băi de soare, iar scăldatul va fi în continuare interzis. Asigurăm în limita posibilităţilor tot confortul cetăţenilor care doresc să facă plajă în zona Lacului Ciuperca”, ne-a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea, Bogdan Vasilescu.

Pe parcursul acestei luni, tulcenii au liber şi la pescuitul sportiv pe lacul Ciuperca. Pescarii trebuie să respecte reguli precum distanţarea socială de minim 10 metri între punctele de pescuit.

Activitatea este permisă numai pe latura de nord-vest, în dreptul morii de vânt până în colţ spre Casa Albastră, pe o lungime de aproximativ 200 de metri, marcată şi semnalizată cu indicatoare.

Pescarii au voie să pescuiască cu o singură undiţă, cu cel mult două cârlige, maxim 3  kg pe zi. În ceea ce priveşte tarifele pentru pescuit, acestea au rămas la valoarea celor de anul trecut, de 10 lei pentru persoane obişnuite şi 5 lei pentru pensionari.

Plaja lacului Ciuperca a beneficiat ultima dată de prezenţa unui salvamar cu atestat în anul 2019. În anul 2017, municipalitatea a încheiat un protocol de colaborare cu ISU „Delta” Tulcea care a furnizat personal calificat, paramedici şi o ambarcaţiune, ce aveau ca sarcină intervenţia şi acordarea primului ajutor, dar din anul 2018 pompierii tulceni nu au mai putut asigura prezenţa salvatorilor.