Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Tulcea a decis vineri, 30 octombrie, şi ieri, 2 noiembrie, schimbarea scenariilor pentru mai multe unităţi de învăţământ ca urmare a evoluţiei cazurilor de COVID-19.

Astfel, toţi elevii Colegiului Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea învaţă exclusiv online timp de 14 zile de vinerea trecută, iar 20 de elevi de la  Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” Tulcea au intrat în scenariul roşu, din 28 octombrie.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 72, emisă ieri, au mai intrat în scenariul roşu 173 de elevi de la Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin, 14 elevi de la Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, de la o clasă de profesională, şi 23 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Banea” Măcin.

Începând de astăzi s-a reluat activitatea didactică, care presupune prezenţa la cursuri „faţă-n faţă” la cinci clase de la Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea, la o clasă de la  Liceul Tehnologic Măcin, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 Tulcea, structura Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Casian” şi la patru clase de la  Colegiul Economic „Delta Dunării”.

Amintim că pe 27 octombrie au trecut din scenariul verde în scenariul galben Şcoala Primară Camena, Şcoala Gimnazială Neatârnarea, Grădiniţa cu Program Normal Traian, Grădiniţa cu Program Normal Mircea Vodă, Şcoala Gimnazială Dorobanţu, Grădiniţa cu Program Normal Teliţa, Grădiniţa cu Program Normal Rândunica, Grădiniţa cu Program Normal Lăstuni, Şcoala Gimnazială Maliuc, Şcoala Gimnazială „Ioan Neniţescu” Partizani, Şcoala Gimnazială Plopu, Grădiniţa cu Program Normal „Vasile Alecsandri”, Şcoala Gimnazială „Dobre Vlădescu” Turcoaia.

Tot de pe 27 octombrie, Şcoala Gimnazială Jijila a intrat din scenariul roşu în scenariul galben, iar Şcoala Gimnazială „Panait Cerna” Cerna, Şcoala Gimnazială Cataloi, Grădiniţa cu Program Normal Poşta, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Grindu, Şcoala Gimnazială Horia, Şcoala Primară Malcoci, Şcoala Gimnazială Peceneaga, Şcoala Primară Parcheş şi Şcoala Gimnazială Stejaru intră din scenariul galben în scenariul verde.