S-a dat startul seriei concursurilor organizate în cadrul celei de-a treia ediții a Aegyssus Sport Fest, ieri după-amiază, în Piața Civică. Festivalul este organizat de Primăria municipiului Tulcea cu scopul de a încuraja sportul și implicarea tulcenilor în activități sportive. Dansatorii de la The Wings of TT au deschis evenimentul cu coregrafii ce au pus spectatorii în mișcare.

Elena Fidatov Moruzov, personalitate marcantă a sportului românesc şi internaţional, și primarul Ştefan Ilie au prezentat programul evenimentului și au invitat sportivii în număr cât mai mare să participe la competiții.

„Ne bucurăm că sunteți aici în număr mare și de mâine va începe marele festival sportiv Aegyssus Sport Fest 2024 la care s-au înscris 15 cluburi. Vă mulțumim că sunteți de acord să participați la festivalul nostru și vă invităm în număr cât mai mare să fiți alături de noi”, a declarat Elena Fidatov Moruzov.

Primarul Ştefan Ilie a amintit faptul că ideea organizării acestui i-a aparținut consilierului pe probleme de sport în cabinetul primarului, Ion Boncea.

„Festivalul Aegyssus Sport Fest a început ca o idee a lui Ion Boncea care a concretizat-o împreună cu colegii, Direcția Județeană de Sport, cluburile și toți cei care an de an au vrut să participe. Pentru cei care nu știu, aici este pentru cine vrea să vină. Primăria pune infrastructura și resursele materiale și financiare, iar cluburile pun voință, curaj, sportivi, și tot ceea ce pot pune la dispoziție pentru a promova sportul. Acum suntem la a treia ediție care începe mâine cu concursul de Mountain Bike, la Bididia”, a declarat primarul Ștefan Ilie.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 24 mai – 2 iunie. Astfel, timp de 10 zile, în municipiul Tulcea se vor desfăşura competiţii de baschet, box, handbal, volei pe plajă, squash, înot, cros, mountain bike, kempo, karate, streetball, tenis de masă, tenis de câmp şi şah, iar premiile pregătite sunt în valoare totală de 69.400 de lei.

Anul acesta participă 15 cluburi sportive şi vor fi 15 concursuri la care s-au înscris deja aproape 1.700 sportivi profesionişti şi amatori.

Primele concursuri din cadrul festivalului au avut loc astăzi, începând cu ora 8.00, la Bididia.

Participarea la competiţii este gratuită iar înscrierile se fac prin intermediul cluburilor şi al asociaţiilor sportive.