Reprezentanţii liceelor tehnologice din municipiu au fost prezenţi în Piaţa Civică, weekendul trecut, 24-26 mai, pentru a le prezenta şi explica elevilor de gimnaziu care sunt meseriile în care se pot specializa, în cadrul Târgului meseriilor – Viitorul începe azi!.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Tulcea şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi s-a aflat la cea de-a II-a ediţie.

Târgul s-a adresat, în primul rând, elevilor din şcolile gimnaziale din judeţul Tulcea, care au avut ocazia să exploreze cele mai bune opţiuni pentru cariera lor şi oportunitatea de a se familiariza cu oferta educaţională a liceelor tehnologice din municipiu.

„Bine aţi venit la cea de-a doua ediţie a Târgului Meseriilor, un eveniment de care aveam nevoie! Cei care sunteţi deja aici aţi putut vedea că liceele au o ofertă generoasă. Un liceu tehnologic poate fi o opţiune pentru fiecare dintre voi. Noi vrem să vă invităm şi să profitaţi de weekend, de vremea frumoasă. Mă adresez elevilor de gimnaziu, să veniţi împreună cu părinţii, cu alţi colegi, pentru că liceele tehnologice au ce oferi. Nu înseamnă totul doar mate-info şi socio-umane. Aveţi aici peste 50 de calificări din care puteţi să alegeţi”, a declarat vineri, în deschiderea evenimentului, directorul Liceului Tehnologic „Henri Coandă”,  Mihai Tiuliumeanu.

La deschiderea evenimentului a fost şi primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, care a punctat faptul că meseria se învaţă în anii de liceu.

„Salut atât elevii, profesorii şi pe toţi colegii de aici! Tatiana Haliţ este cea care a propus iniţierea acestui Târg al meseriilor, ajuns la cea de-a doua ediţie. Este foarte important ca părinţii să-şi îndrume copiii către liceele tehnologice. Sper ca prin acest târg şi prin publicitatea pe care i-o vom face, prin vizitele care vor avea loc aici, tot mai mulţi părinţi să vină, pentru că, în general, noi,  părinţii, necunoscând ce importanţă are pentru formarea copilului învăţarea unei meserii, picăm în greşeala de a ne dori pentru copilul nostru întâi universităţi ca să înveţe o meserie, dar aceasta  se învaţă acum, în anii de liceu. Îi dă copilului posibilitatea de a-şi forma nişte abilităţi şi de a-şi folosi nişte deprinderi, talente native care-l vor ajuta toată viaţa. Aşa că fac un apel către părinţi, să daţi copiii la liceele tehnologice, pentru că Tulcea şi România  are nevoie de meseriaşi. Am suprapopulat Europa şi lumea de meseriaşi de la noi, iar  acum avem nevoie foarte mare de oameni, de specialişti”, a spus primarul municipiului, Ştefan Ilie.

Iniţiatorul Târgului meseriilor este consilierul local USR, Tatiana Haliţ, care în urmă cu doi ani a propus într-o şedinţă de consiliu acest proiect care a fost văzut cu ochi buni de către liceele tehnologice din Tulcea.

„Mă bucur că mă aflu alături de dumneavoastră aici. Eu sunt iniţiatoarea acestui proiect şi mă bucur că el se află la a doua ediţie, ceea ce înseamnă că a avut succes. Am discutat cu conducerile liceelor şi sunt foarte sigure şi au speranţe că vor atrage mai mulţi copii din municipiu şi  judeţ la acest târg. Eu vă doresc succes şi vouă, celor care staţi acum la stand şi prezentaţi oferta educaţională a liceului tehnologic, dar şi copiilor care au venit să afle despre ce este vorba. Şi eu sunt absolventă de liceu tehnologic. Am terminat liceul care acum se numeşte Henri Coandă, dar nu m-am plafonat. Am mers mai departe, am o carieră în spate şi vă doresc şi dumneavoastră să învăţaţi o meserie şi să vă continuaţi studiile. Sprijin acest târg şi vă doresc tuturor succes!”, a spus Tatiana Haliţ.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.