Aproximativ 400 de elevi ai Colegiului Economic „Delta Dunării” din municipiu s-au autoevacuat, ieri, din cauza unui incendiu izbucnit în urma unui scurtcircuit apărut la un cablu, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Personalul liceului a reuşit să stingă incendiul până la sosirea echipajelor de intervenţie.

Pentru stingerea incendiului apărut în holul clădirii la etajul al treilea au intervenit o autospecială de primă intervenţie şi comandă, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

„Până la ajungerea forţelor de intervenţie, elevii care se aflau în clădire au pus în aplicare planul de evacuare în cazul producerii unui incendiu, întocmai exerciţiilor efectuate periodic cu sprijinul pompierilor tulceni. Astfel, aproximativ 400 de elevi care se aflau în corpul principal al Colegiului Economic s-au autoevacuat în siguranţă”, a precizat ISU Delta.

Incendiul, cu degajări mari de fum, a fost lichidat până la sosirea echipajelor intervenţie de angajaţii liceului, cauza probabilă de producere a evenimentului fiind un scurt circuit la un conductor electric.

„Adresăm mulţumiri personalului din cadrul instituţiei de învăţământ, deoarece, prin gestionarea promptă şi corectă a evenimentului, s-a evitat producerea unei situaţii tragice”, se arată în informarea instituţiei.

Pagubele înregistrate în urma incendiului au fost minore, fiind afectat doar cablul.