Ieri la închiderea ediţiei noastre rezultatele alegerilor de duminică erau doar parţial confirmate. Totuşi, marii câştigători, dar şi perdanţii sunt deja cunoscuţi. Unii competitori la scrutinul de duminică ne-au dat şi declaraţii.
Datele parţiale arătau că PSD a obţinut la Consiliul Judeţean 38,43% dintre voturi, PNL 32,22%, iar AUR 15,43%. Alianţa Dreapta Unită a reuşit un scor de doar 4,47%, iar REPER şi SOS România au obţinut împreună mai puţin de 10% din voturi.
Horia Teodorescu a fost reconfirmat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea cu peste 10.000 de voturi, astfel că, în octombrie, va prelua al patrulea mandat.
„Dragi tulceni, vă mulţumesc din inimă! Prin votul dumneavoastră, am arătat că #FapteleFacDiferenţa pentru judeţul Tulcea! Sunt recunoscător tuturor colegilor care mi-au fost alături. Am demonstrat unitate, bun simţ, implicare şi responsabilitate, iar tulcenii au apreciat aceste valori! Felicit toţi participanţii la această competiţie electorală pentru rezultatele obţinute. Pentru judeţul Tulcea şi pentru fiecare tulcean, #ContinuămÎmpreună să construim viitorul!”, a transmis pe pagina proprie de facebook Horia Teodorescu.
George Şişcu, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al CJ, s-a clasat pe locul al doilea cu 28,6% din voturi, cu aproape 10% mai puţine decât câştigătorul.
„Vă sunt recunoscător tuturor celor care mi-aţi acordat votul! Democraţia se exprimă la urne, cu fiecare vot care este introdus în urnă. Deşi o bătălie pierdută lasă întotdeauna un gust amar, vă asigur că rămân dedicat tulcenilor şi proiectelor importante pentru Tulcea, la fel cum am fost şi până acum. De asemenea, vreau să mulţumesc echipei extraordinare PNL! Voi continua să îi sprijin pe toţi colegii mei şi sunt foarte mândru să fac parte din PNL Tulcea! Îmi felicit, de asemenea, toţi colegii care au reconfirmat sau câştigat primării în judeţul nostru! Nu în ultimul rând, felicitări contracandidatului meu pentru câştigarea alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Sper ca judeţul Tulcea să aibă parte de mai multe motive de mândrie în anii următori şi ca locuitorii săi să se bucure de prosperitatea binemeritată”, a transmis, tot pe pagina de facebook, George Şişcu.
Pe locul al treilea s-a clasat Sorin Zaharcu în bătălia pentru funcţia de preşedinte al CJ, cu doar 17,24% din voturi.
„Populaţia judeţului Tulcea a votat pentru un viitor luminos. A fost un vot care intră în logica naţională, a votului de la nivel naţional. Eu sunt mulţumit că avem cel mai bun vot la nivel naţional, dar asta nu îndreaptă lucrurile foarte mult. Le mulţumesc tuturor care au avut încredere în noi, pentru că nu sunt singur, am fost o echipă. Dacă vor să dialogăm, ştiu unde mă pot găsi, iar eu îmi voi continua lupta mai departe. Celor care nu m-au votat le doresc acelaşi lucru precum tulcenilor care au avut încredere în mine”, ne-a spus Sorin Zaharcu.
Până la închiderea ediţiei ziarului nostru, nici primarul câştigător Ştefan Ilie şi nici Dragoş Simion, principalul său contracandidat de la PSD, nu făcuseră declaraţii.
Consiliul Local Tulcea: PSD a obţinut 34,74% dintre voturi, PNL 26,41%, iar AUR 16,83%
De asemenea, la Consiliul Local Tulcea PSD a obţinut 34,74% dintre voturi, PNL 26,41%, iar AUR 16,83%. Alianţa Dreapta Unită a reuşit un scor de 8,61%, iar REPER şi SOS România au obţinut împreună 13,41% din voturi.
Octavian Motoc a fost unul dintre cei şase candidaţi care s-au luptat pentru fotoliul de primar al municipiului, dar care s-a clasat doar pe locul al patrulea cu aproximativ 1.800 de voturi. În urma rezultatelor provizorii, conform voturilor primite, Alianţa Dreapta Unită va avea doi consilieri locali, pe Octavian Motoc şi Tatiana Haliţ.
„Rezultatele au fost imprevizibile, dar există o cauză pe care eu o iau în considerare ca fiind primordială şi este aceea că noi, cei din Alianţa Dreapta Unită, deci partidele componente, nu am căzut de acord asupra unor candidaturi comune în toate unităţile administrativ teritoriale şi acest lucru nu s-a întâmplat numai la Tulcea, ci peste tot. Dacă am fi avut candidaturi comune peste tot, ar fi existat o altă situaţie legată de candidaturile alianţei noastre. Numai că aşa s-a văzut o oarecare fragmentare între noi, şi electoratul a simţit imediat faptul că nu există această unitate între cele 3 partide şi ne-a sancţionat ca atare. S-a văzut că cei care se află pe funcţie au în continuare prima şansă pentru că, în primul rând, au ce să arate din ceea ce au realizat în perioada imediat precedentă şi, pe de altă parte, au în spate un aparat de partid puternic, vorbim de cele două cele mai mari partide, care poate fi utilizat în campania electorală la un randament maxim. Conform numărătorii parţiale care s-a făcut până acum am primit în jur de 1.800 de voturi ca primar. La Consiliul Local am obţinut în jur de 2.100 de voturi. Dacă rămâne aşa, vom avea doi consilieri locali, pe mine şi pe Tatiana Haliţ”, ne-a declarat ieri Octavian Motoc.
Marian Machedon, candidatul independent pentru Consiliul Local, a reuşit să obţină 800 de voturi, dar nu suficiente pentru a deveni consilier local.