Consiliul Judeţean Tulcea va depune o nouă cerere de finanţare în cadrul Programului Sănătate 2021-2027 pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, după ce proiectul nu a fost finalizat în termenul asumat prin cererea de finanţare, 31.12.2023, din cauze obiective.

La finalul anului 2023, proiectul a fost propus în vederea etapizării prin preluarea etapei a II-a de implementare în perioada de programare 2021-2027.

„In vederea finalizării integrale a proiectului la acest moment propunem depunerea unei noi cereri de finanţare în cadrul Programului Sănătate 2021-2027 precum şi aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiect”, prevede o hotărâre a CJ Tulcea.

Potrivit raportului care însoţeşte hotărârea, printre cauzele enumerate care au dus la imposibilitatea finalizării proiectului  în termenul asumat prin cererea de finanţare se află procedurile de achiziţii publice, evenimente imprevizibile cum ar fi pandemia de COVID-19 sau situaţia geopolitică generată de izbucnirea conflictului din Ucraina.

De asemenea este amintită imposibilitatea eliberării tuturor spaţiilor pentru realizarea lucrărilor de renovare, dar şi mutarea personalul şi pacienţilor aflaţi în secţiile TBC şi Boli Infecţioase, corpuri de imobile aflate în reconstrucţie şi reabilitare totală, în clădirile Ambulatoriului şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, afectând şi îngreunând astfel ritmul lucrărilor.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea îşi desfăşoară activitatea cu un număr de 735 paturi spitalizare continuă.

Valoarea totală a proiectului ,,Reabilitare, modernizare şi extindere Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea” este în cuantum de 433.098.216,92 lei (inclusiv TVA), din care valoare totală eligibilă 433.098.216,92 lei (inclusiv TVA).