Urmează strada Păcii.

Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare de pe strada 14 Noiembrie se vor finaliza zilele acestea, urmând ca de săptămâna viitoare să debuteze pe strada Păcii, tronsonul cu Eternităţii şi Agricultorilor.

„Lucrările din cadrul investiţiei <<Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare, inclusiv staţii de pompare în aglomerarea Tulcea-CL7>> de pe strada 14 Noiembrie din municipiu cred că se vor finaliza săptămâna aceasta. De altfel, de săptămâna viitoare se va schimba reţeaua de apă şi canalizare de pe strada Păcii, tronsonul străzilor Eternităţii şi Agricultorilor”, ne-a declarat directorul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim.

Constructorii sunt Asocierea Termopro Edil SRL Oradea (Lider) şi Europan Prod SA Piteşti (Asociat), iar beneficiar direct, SC Aquaserv SA. Proiectul cuprinde lucrări pe mai multe străzi din municipiu, respectiv Păcii, Plugarilor, 14 Noiembrie, Grigore Antipa, Sălciilor, între Sălciilor şi Păcii, Istria şi Narciselor.

Pe aceste străzi se vor înlocui şi extinde 2,2 km de reţea de apă potabilă şi 2,2 km de reţea canalizare, se vor construi două bazine intermediare de transfer al apelor uzate şi se vor reabilita 181 de branşamente şi 139 de racorduri existente.

Valoarea proiectului este de 24.781.842,13 lei fără TVA cu o durată de execuţie de 2 ani.

Proiectul este finanţat din Fondul de Coeziune prin „Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020″, bugetul local şi bugetul de stat, prin SC Aquaserv SA.