Circa 40 de hectare, plantate deja cu copăcei.

În fiecare an Direcţia Silvică Tulcea organizează o nouă acţiune de împădurire, în judeţ, în perioada martie-aprilie 2021. Silvicultorii, împreună cu voluntari din şcoli, dar şi din alte instituţii vor derula în cadrul proiectului „Luna plantării arborilor”, campania anuală de împădurire în mai multe zone din judeţ.

Deoarece vremea a fost favorabilă, campania de primăvară a început puţin mai devreme la Tulcea, fiind împădurite circa 40 de hectare până în prezent, potrivit directorului Direcţiei Silvice Tulcea, Costel Petcu.

„Perioada aceea 15 martie-15 aprilie a fost stabilită prin lege, fiind  dedicată activităţilor pentru luna plantării arborilor. Noi începem activităţile de plantare în raport cum evoluează vremea. De exemplu, acum, când vremea este relativ bună şi condiţiile sunt optime de plantat, noi am început deja activităţile. Potrivit ultimei analize erau plantate în jur de 40 de hectare, atât împăduriri de pe terenuri de pe care s-a recoltat masa lemnoasă, cât şi pentru completarea  unor puieţi în plantaţiile realizate în anii anteriori. Cei mai mulţi puieţi plantaţi sunt în zona de luncă şi Delta Dunării, unde sunt şi cele mai multe regenerări pe cale artificială. Au fost realizate plantări în zona Măcin, limitrofă Dunării, şi de asemenea în  Deltă. Aceste împăduriri au caracter permanent, dar noi vom planta până în jurul datei de 30 martie. Întotdeauna plantăm în afara sezonului de vegetaţie, când puieţii sunt fără frunză, atunci este perioada optimă de plantare. Vom efectua plantări până la finalul lunii martie, poate şi începutul lunii aprilie la speciile care intră mai târziu în vegetaţie, după care începem lucrările de întreţinere ale acestora, fiind realizate până la finalul verii”, ne-a declarat directorul Costel Petcu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.