Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, propune cursuri obligatorii de comunicare pentru medici şi asistenţi medicali.  Aceste cursuri sunt menite să îmbunătăţească relaţia cu pacienţii şi familiile acestora, oferindu-le suport emoţional şi informaţii clare. Ministrul susţine că majoritatea medicilor de azi sunt lipsiţi de empatie faţă de pacienţi, iar cursurile ar fi esenţiale pentru formarea unui comportament adecvat al viitoarelor cadre medicale.

„Poate că ar trebui să existe un model de comunicare. Până la urmă munca noastră este şi de contact direct cu omul şi trebuie să avem anumite abilităţi nu numai profesionale, dar şi în ceea ce priveşte comunicarea. Poate că este binevenită o astfel de iniţiativă”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei „Grupul Medicilor de Familie” Tulcea, dr. Monica Ifrim Catrinescu, medicul precizând însă că şi pacienţii ar trebui să facă nişte cursuri de comunicare pentru a şti cum să vorbească cu personalul medical şi pentru a nu se mai isca neînţelegeri.

Dr. Constantin Ciureanu, medic de familie, spune că Ministerul Sănătăţii ar putea să se axeze pe nevoile şi cererile cadrelor medicale, în loc să se gândească la astfel de cursuri care nu sunt necesare.

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Tulcea, dr. Liliana Andrei, spune că aceste cursuri se învaţă încă de pe băncile şcolii.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.