O bătrânică din Valea Nucarilor a fost la un pas să-şi piardă şi viaţa  şi casa, vineri după-amiază, după ce a dat foc unor pungi în care a strâns mai multe ambalaje de hârtie. Vâlvătaia s-a extins rapid, ameninţând şi gospodăriile învecinate.

La vederea focului, vecinii au sărit repede cu lopeţi şi găleţi de apă, iar Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă  (SVSU) din localitate a ajuns repede, limitând extinderea focarelor.

Totuşi, în urma incendiului au ars 1.000 mp din curtea bătrânei şi din curtea învecinată.

„Nu vă putem arăta tristeţea şi spaima din ochii bunicuţei, însă mâinile ei strânse la piept ne transmit sentimentul că a trecut pe lângă o încercare grea, ce a speriat-o peste măsură. A fost la un pas de a-şi pierde căsuţa în care îşi duce bătrâneţile liniştită alături de un căţeluş, singurul suflet din ogradă. A vrut să dea foc unor pungi în care a strâns mai multe ambalaje de hârtie. O greşeală aproape fatală pe căldurile acestea când, vegetaţia este atât de uscată încât doar o simplă scânteie poate genera un incendiu devastator”, a transmis ISU Delta Tulcea pe pagina de facebook.

Pompierii tulceni fac un nou apel la populaţie să nu-şi mai cureţe curţile prin incendiere pe timp de caniculă când vegetaţia este uscată, accesul la apă este îngreunat, ori când vântul bate cu putere.