Au fost modificate regulile de urbanism pentru Delta Dunării, reguli ce au deja o vechime de 13 ani. Oficialii au constatat că vechiul regulament are anumite deficienţe, atât în privinţa modului de construire a clădirilor, cât şi prin faptul că în anumite cazuri nu existau prevederi clare cu privire la interzicerea unor construcţii. Regulamentul-cadru de urbanism a fost aprobat miercuri printr-un proiect de Hotărâre a Guvernului.

Astfel, sunt interzise structurile de cazare turistică cu mai mult de 20 de camere. Cele care sunt plănuite să aibă mai multe de 20 de camere vor putea fi divizate în subunităţi şi se vor amplasa în sistem pavilionar.

În ceea ce priveşte amplasarea parcurilor de panouri fotovoltaice, acestea sunt interzise  pe suprafeţele de teren ale unităţilor administrativ-teritoriale din Delta Dunării care intră în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Legat de acest aspect, guvernatorul ARBDD, Teodosie Marinov, spune că patrimoniul natural trebuie ţinut cât mai mult timp intact.

„Sunt atâtea alte locuri în care se poate face lucrul acesta şi mai puţin teritoriul Rezervaţiei. Rezervaţia are 580.000 de hectare, cred că putem ocoli cu genul acesta de construcţii, soluţii tehnice, edificii”, ne-a declarat, miercuri, guvernatorul Teodosie Marinov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.