Iubitorii de animale care vor să adopte un câine o pot face la târgul organizat sâmbătă, 9 aprilie, de Primăria Tulcea şi societatea de Servicii Publice, în Parcul Personalităţilor din municipiu.

Patrupedele din cadrul  adăpostului de animale fără stăpân sunt vaccinate, deparazitate şi microcipate. Toate adopţiile sunt gratuite.

Procesul de adopţie include gratuit şi înregistrare în R.E.C.S., examinare clinică şi vaccinări gratuite (antirabic, boala Carre, parvoviroză, hepatită infecţioasă, painfluenţă canină).

La Tulcea, anul trecut au fost adoptaţi 161 de câini, iar opt au fost revendicaţi, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Servicii Publice. De asemenea, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii martie au fost adoptaţi 34 de câini, alţi trei fiind revendicaţi în aceeaşi perioadă.

Proprietarii care constată dispariţia câinelui sau care sunt anunţaţi de operatorul Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân că animalul se află în  custodia lor au obligaţia să se prezinte la adăpostul public pentru revendicarea câinilor, în termen de maxim 7 zile de la data anunţului. Proprietarii trebuie să achite contravaloarea sumei cheltuite pe perioada în care au fost în adăpost.

Conform unei ordonanţe de urgenţă, câinii din adăposturi pot fi adoptaţi de o persoană, după ce ea prezintă copii ale actelor de identitate şi dovezi ale spaţiului din care să rezulte condiţii corespunzătoare de creştere şi adăpostire a animalelor, precum şi ale veniturilor care-i permit să îngrijească un câine.