„Noi trăim într-o societate foarte dezbinată, în care foarte multe persoane o duc foarte rău”

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar filiala Tulcea, Mihai Roma, este de părere că 2021 va fi anul protestelor şi al răfuielilor politice, în care oamenii de rând vor avea cel mai mult de suferit. Trăim într-o societate foarte dezbinată, în care foarte multe persoane o duc foarte rău, este de părere Mihai Roma.

– Va fi 2021 un an care va continua în tonul valurilor de proteste?

– În mod sigur da, deoarece una din cauze o reprezintă îngheţarea salariilor în domeniul bugetar. Este o cauza suficientă ca să fie multe proteste în continuare. Părerea mea este că nu se vor găsi bani, cu toate acestea protestele vor înceta după o lună sau două.

– Pe plan politic, cum credeţi că vor evolua lucrurile?

– Va fi o luptă extraordinară între puterea care s-a instalat,  când spun acest lucru mă refer la Guvern, şi fosta putere, care n-a murit şi nici nu dă semne că o s-o facă, mă refer la PSD. Este vorba de două forţe politice aproximativ egale şi lucrul acesta nu cred că o să fie bun pentru români, deoarece ceea ce o să dorească să facă unii, nu le vor permite ceilalţi şi invers. În situaţii de genul acesta apare la suprafaţă factorul distructiv şi se vor faulta. Pe plan politic cred că o să fie o luptă acerbă şi care nu o să ducă la nimic bun. Între ciocan şi nicovală vom fi noi, cei simpli, poporul.

– Cum vedeţi evoluţia economiei, a vieţii sociale?

– Economia sper să-şi revină după pandemie, dar revenirea nu se va simţi de anul acesta. Poate o să mai fie şi-n domeniul bugetar nişte creşteri de salariu. Noi trăim într-o societate foarte dezbinată, în care foarte multe persoane o duc foarte rău.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.