Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, şi secretarul general al PNL, Robert Sighiartău,  îi cer demisia lui Ludovic Orban de la şefia partidului, pentru modul în care formaţiunea politică a fost condusă „discreţionar”. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, l-a criticat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără ca el şi alţi lideri din teritoriu să aibă „niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”. De asemenea, Sighiartău susţine că „am fost puşi de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare şi prin felul în care au fost promovaţi anumiţi oameni în funcţii publice”.

Opiniile liderilor politici de la nivel central nu sunt împărtăşite de preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie, care susţine că nu se impune demisia lui Ludovic Orban.

„La momentul actual, nu cred că se impune vreo demisie din partea vreunui conducător al PNL, mai ales din partea lui Ludovic Orban, care faţă de alţi conducători a avut tăria să renunţe atunci când a greşit şi şi-a asumat rezultatele alegerilor. De fiecare dată când a trebuit să ia decizii, noi am fost consultaţi. Eu am fost consultat alături de alţi preşedinţi de filiale când s-a făcut coaliţia, când s-au repartizat funcţiile politice din interiorul coaliţiei şi cu privire la modificările statutare care au avut loc de-a lungul timpului. Eu nu pot acuza aceste lucruri, dar nu toată lumea trebuie să fie mulţumită”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Liberalii au discutat intens în această perioadă despre organizarea congresului ordinar al partidului, la care va fi ales noul preşedinte. În timp ce Ludovic Orban vrea un congres rapid, în iunie, contestatarii săi vor un congres în toamnă.

Calendarul congresului e prevăzut de statutul PNL şi obligă partidul să organizeze alegeri în toate organizaţiile locale şi judeţene, care la rândul lor vor trimite delegaţii la congres.