Prefectul Cristian Alexandru Iordan: „Dacă nu avem doze de vaccin mai multe, nu are rost să deschidem şi celelalte puncte”

Doar două din cele patru puncte de vaccinare ale centrului amenajat la Sala de Sport Multifuncţională „Daniel Iulian Pohariu” din municipiu vor fi deschise, începând de miercuri, în intervalul orar 8.00 – 20.00. Deşi sala are patru puncte de lucru, vor funcţiona doar două deoarece municipiului nostru i-au fost alocate două fluxuri de vaccinare, respectiv 2 X 60 doze de vaccin pe zi.

„Începând de ieri a fost deschisă o platformă pentru programare online. Noi avem aprobat un singur centru de vaccinare în municipiul Tulcea, cu două puncte de lucru din patru, respectiv circa 120 de persoane pe zi se vor vaccina. Dacă nu avem doze de vaccin mai multe, nu are rost să deschidem şi celelalte puncte. În perioada următoare vom vedea câte doze de vaccin ni se vor aloca de la nivel central şi în funcţie de acest aspect poate reuşim să mai deschidem nişte centre. Menţionez că deschiderea centrelor este autorizată de către INSP”,  ne-a declarat prefectul judeţului, Cristian Iordan.

Începând de ieri, tulcenii au la dispoziţie o platformă online prin intermediul căreia se pot programa pentru vaccinarea anti-Covid. Este vorba despre https://programare.-vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

În data de 17 ianuarie la Tulcea a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 prin vaccinarea beneficiarilor de la centrele sociale din Babadag şi parţial Zebil cu 300 de beneficiari, urmând ieri şi astăzi să fie imunizaţi beneficiarii din centrele din Tulcea, Zebil, Horia şi Tichileşti cu 165 de beneficiari.

Potrivit procedurilor adoptate la nivel de nucleu judeţean de vaccinare, în primă fază vor fi vaccinaţi vârstnicii din centrele rezidenţiale, după care persoanele cu grad ridicat de risc astfel: adulţii de peste 65 de ani, adulţii care suferă de boli cronice şi persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.