Primăria Tulcea a depus ieri o cerere de finanţare în valoare de peste 36 de milioane de lei pentru un proiect ce cuprinde extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe 107 străzi situate în zona de est şi vest a municipiului. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat ieri de consilierii locali în cadrul unei şedinţe extraordinare, investiţia  urmând să primească sprijin financiar prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Proiectul vizează extinderea reţelei de distribuţie gaze naturale în municipiul Tulcea pe o lungime de 31.725 metri.

„Astăzi depunem cererea de finanţare. Cu acest proiect vom acoperi peste 90-95% din tot oraşul cu reţeaua de distribuţie gaze. Proiectul cuprinde peste 31 de kilometri de reţea şi include branşamentul până la limita de proprietate, inclusiv cu contor a fiecărei gospodării”, ne-a declarat, ieri, viceprimarul George Şinghi.

Valoarea totală a proiectului este de 36.131.899,95 de lei, de la bugetul local urmând să se asigure sume de 1.167.995,73 lei, potrivit hotărârii adoptate în unanimitate.

Potrivit proiectului, municipiul Tulcea va asigura toate resursele financiare necesare realizării proiectului, iar cheltuielile eligibile vor fi decontate ulterior din fonduri europene.

Tot ieri, consilierii locali au aprobat un proiect ce vizează cererea de finanţare pentru reabilitarea energetică a mai multor clădiri publice din municipiu. Este vorba de modernizări ale liceelor de Artă „George Georgescu”, căminului Brad Segal, reabilitarea Şcolii I.L. Caragiale, Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 12 şi sediului Poliţiei Locale, prin PNRR.