Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul” va avea loc în satul Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării, în perioada 12-18 august 2024.

Festivalul Internaţional de Film „Anonimul” va aduce aproape 30 de filme înscrise în competiţiile evenimentului dotat cu premii în valoare de 6.000 de euro, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Anonimul şi Asociaţia FAMart.

Câştigătorul Trofeului Anonimul va fi ales prin vot de publicul festivalului, iar premiul este în valoare de 3.000 de euro.

Şi anul acesta programul festivalului cuprinde o competiţie de lungmetraj, două de scurtmetraje – româneşti şi internaţionale, şi proiecţii de film de lungmetraj însoţite de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

În competiţia de lungmetraj a festivalului vor fi prezentate cinci titluri care au avut premiera mondială în cele mai importante competiţii din lume, precum  Cannes, Veneţia, Locarno, fiind apreciate de critica internaţională.

Festivalul Anonimul a fost creat la iniţiativa Fundaţiei Anonimul, care şi-a dorit un festival de film diferit, pentru filme independente şi regizori tineri. Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul are loc în luna august a fiecărui an, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării – un loc magic unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră, un pământ nou, cu obiceiuri străvechi. Sfântu Gheorghe e o locaţie izolată, ruptă de mediul cotidian, fiind accesibilă doar pe cale aeriană sau acvatică, care, în luna august a fiecărui an primeşte în jur de 15.000 de vizitatori unici veniţi special pentru a lua parte la Anonimul.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.