Artistul Adrian Pal vernisează vineri, la Galeriile de Artă din municipiu, expoziţia aniversară  intitulată „Adrian Pal – 70 de ani”. În cadrul aceluiaşi eveniment, artistul lansează cartea intitulată „Variaţiuni în tonuri şi nuanţe”.

Dedicată nepoţilor săi, Sofia şi Lucas Pal, volumul prezintă studii, cronici, articole şi alte scrieri cu tentă culturală, religioasă, politică şi nu numai. De altfel, Adrian Pal este autorul altor şase cărţi, prima dintre ele fiind publicată în anul 2009.

Cu cariera profesională desfăşurată la Tulcea, Adrian Pal, născut în Focşani pe 15 iulie 1951, reprezintă o sursă de inspiraţie pentru generaţiile tinere, iar studiile şi premiile pe care le-a câştigat în atâţia ani de activitate profesională îi demonstrează calitatea de expert în domeniul artelor plastice.

Despre lucrările artistului Adrian Pal, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, redactorul şef al revistei Ex Ponto, Constanţa, spune că „ceea ce impresionează la recentele plăsmuiri ale sale, încă de la primul ochi trecut peste ele, este rara frumuseţe şi taina ce o încorporează în textura şi profunzimile lor. Noile lucrări ale lui Adrian Pal generează un lirism autentic şi o bucurie tonifiantă. Frunzele de diverse tipuri, mărime şi nuanţe, care de care mai enigmatice, ţesăturile lor neverosimile, reţeaua filiformă, abia vizibilă a rămurelelor care le susţin – sunt cele mai convingătoare metafore pentru ideea de frumos, de meditaţie şi de dispersare a sufletului în universul imponderabil pe care îl creează”.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.