Antreprenorii din domeniul şcolilor de şoferi tulcene şi-au desemnat reprezentantul în Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri la nivelul municipiului Tulcea, în persoana lui Liviu Manoliu.

 „Domnul Liviu Manoliu şi-a arătat disponibilitatea de a aloca lunar câteva ore pentru a-şi reprezenta colegii de breaslă în cadrul Consiliului. Fiind prima întâlnire la care au fost invitaţi de către autorităţile locale până la momentul actual, aceştia au ţinut să menţioneze şi principala problemă cu care se confruntă – lipsa unui poligon auto, în contextul creşterii traficului în oraş.  I-am asigurat de faptul că Primăria a identificat recent terenul ce va avea această destinaţie. În prezent, acest teren este în proces de intabulare, iar după ce se vor parcurge toate etapele legale, se va trece la faza de execuţie”, a transmis city managerul Nicoale Bibu.

Liviu Manoliu spune că printre problemele cu care se mai confruntă cei din acest domeniu se află orele de funcţionare şi traseele de pregătire.

„Ne dorim un poligon auto şi deja am propus o locaţie pe strada Taberei, lângă combinat. Reprezentanţii Prefecturii şi ai Poliţiei au fost de acord, iar acum aşteptăm aprobarea Primăriei. Mai avem probleme cu orele de funcţionare şi traseele de pregătire acolo unde am fost restricţionaţi şi nu puteam să ne desfăşurăm orele. Aveam restricţii între orele 8.00-13.00 şi 15.00-19.00. Trebuia să ne plătim angajaţii pe ceva ce nu se întâmpla. Ar trebui să avem o oră sau două pe zi atunci când e traficul aglomerat restricţie în oraş, respectiv zonele centrale unde se formează cordoane de maşini. De asemenea, s-au făcut nişte lucrări pe strada Iuliu Maniu şi nu am putut merge în acel cartier. S-au finalizat lucrările, dar nu avem nicio hârtie de la Poliţia Rutieră că avem voie să intrăm pe aceste trasee. Mai aveam o problemă în Cartierul Nou, unde aveam nişte ore care nu erau conforme cu realitatea, inclusiv cei de la profesionişti nu puteau ieşi din garaj până la ora 16.00. Noi ne-am expus problemele atât domnului prefect, Poliţiei Rutiere şi reprezentanţilor Primăriei şi aşteptăm”, ne-a declarat Liviu Manoliu.

Consiliul Consultativ al Oamenilor de Afaceri va fi format din 11 persoane din diverse domenii de activitate.