„Am solicitat reintroducerea cazierului taximetristului”

Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri tulceni este în plină constituire, un nou membru ales de prestatorii de servicii de taximetrie fiind Daniel Trofim, administratorul dispeceratului Daniel Taxi şi preşedintele Camerei Taximetriştilor Filiala Tulcea.

„Discuţiile s-au purtat în jurul noului proiect de hotărâre ce va reglementa activitatea acestora şi va încuraja serviciile de taximetrie desfăşurate în condiţii civilizate. Consiliul Consultativ şi-a dovedit încă de la prima întâlnire utilitatea, iar disponibilitatea noastră către dialog a fost bine primită. Scopul nostru comun este vitalitatea economică a oraşului, de aceea dialogul trebuie să se concretizeze prin măsuri benefice tuturor părţilor”, a spus city managerul Nicolae Bibu.

Printre ideile expuse în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Primăriei Tulcea de către Daniel Trofim, preşedintele Camerei Taximetriştilor Filiala Tulcea, se află actualizarea staţiilor de taxi, reintroducerea cazierului taximetristului, dar şi achiziţionarea de autoturisme pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Vrem să actualizăm staţiile de taxi ca să nu mai deranjăm locatarii sau participanţii la trafic. Actualizarea staţiilor nu s-a făcut de mulţi ani. De exemplu avem staţie în Satul Pescăresc, fostul Campofrio sau Gelco, care nu se folosesc mai ales noaptea pe timp de weekend. În Piaţa Nouă avem o staţie care are doar 5 locuri şi este punctul forte al municipiului Tulcea. Am mai solicitat actualizarea şi reintroducerea cazierului taximetristului, ca orice şofer când vrea să se angajeze să obţină un astfel de cazier emis de Primăria Tulcea şi Transport Local. În acel document sunt trecute toate abaterile disciplinare, pentru a nu mai angaja şoferi care nu vor să facă un curs sau care vorbesc urât cu clienţii. Eu personal mi-aş dori să am două maşini pentru persoane cu dizabilităţi şi încerc acest lucru de câţiva ani. De asemenea, pentru reducerea poluării aş vrea nişte maşini electrice. Trebuie să schimbăm parcul auto care este foarte învechit şi să avem servicii de calitate pentru cetăţeanul tulcean. De asemenea, să se intensifice foarte mult controalele, pentru că sunt maşini foarte murdare şi şoferi indisciplinaţi”, ne-a declarat Daniel Trofim.

Până în prezent, sectoarele HoReCa, retail, şcolile de şoferi şi operatorii de servicii de taximetrie şi-au desemnat reprezentanţii în cadrul Consiliului Consultativ.