A treia ediţie a expoziţiei-concurs Bienala Naţională de Grafică „Constantin Găvenea” va avea loc la Tulcea, între 11 octombrie – 14 noiembrie. La această ediţie s-au înscris 191 de artişti, atât din ţară cât şi din străinătate.

În perioada 22-31 iulie se va desfăşura, conform regulamentului, etapa de selecţie a lucrărilor propuse. Pe data de 1 august 2024 va fi publicată lista artiştilor şi a lucrărilor admise pentru a participa la Bienală. De asemenea, toţi artiştii vor fi înştiinţaţi prin e-mail, în perioada 1-2 august 2024.

„Este o competiţie care este deja la a treia ediţie din punct de vedere al tehnicii de grafică. Dacă este să numărăm şi bienalele de pictură deja este a 6-a ediţie. S-au înscris de la an la an mai mulţi artişti. Anul acesta, până pe 19 iulie, s-au înscris 191 de artişti graficieni din aproximativ toată ţara, din Republica Moldova şi din Spania. Urmează selecţia lucrărilor care vor fi expuse. Sunt mult prea mult înscrise, iar spaţiul nostru nu ne permite să le expunem pe toate. Selecţia are loc începând de astăzi până pe 31 iulie. Este un proces mai îndelungat, iar rezultatele selecţiei vor fi publicate pe 1 august, pe toate reţelele noastre”, ne-a declarat, ieri, reprezentanta Institutului de Cercetări Eco- Muzeale, Alice-Georgiana Fănaru, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului de Artă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.