COMUNICAT

privind actiunea de dezinsectie in Municipiul Tulcea  

In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 562 din 23 februarie 2023

SC CORAL IMPEX SRL, punct de lucru in Municipiul Tulcea, str. Isaccei, nr. 23, Bl. I 6, Sc. C, Ap. 6, Tel/Fax: 0240/510059, in baza contractului de achizitie publica de servicii nr. 43212/08.11.2021 privind serviciul public de salubrizare – activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare, incheiat cu Municipiul Tulcea si in baza Programului unitar de actiune pe anul 2024 va informeaza ca in perioada   08 – 15.08.2024, in functie de conditiile meteo, se vor executa urmatoarele servicii:

  1. Dezinsectie combatere tantari in spatii exterioare pe domeniul public, curtile exterioare ale unitatilor de invatamant si aliniament stradal zona de case.

Actiunea de dezinsectie (combatere tantari)  se va desfasura cu un numar de 4  echipe repartizate in cele 4 sectoare, in intervalul orar 21:00 – 10:00 in functie de conditiile meteo.

Substanta utilizata: CYMINA PLUS – Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24 substanta activa cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin / CYMINA SUPER – Aviz Nr. 5667BIO/18/12.24, substanta activa cypermethrin, piperonilbutoxid, prallletrin,   cu concentratia de 50 ml produs  in 3 litri apa/solvent,  face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

  1. Dezinsectie chimica combatere capuse  la  locatiile solicitate de Primaria Municipiului Tulcea, conform comanda, in intervalul orar 05:00 – 10:00 in functie de conditiile meteo

Substanta utilizata este CYMINA PLUS,Aviz Nr. 3272BIO/18/12.24 substanta activa cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentratia de 100 ml produs in 10 litri apa/ha pentru combaterea capuselor si face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

Masuri de prim ajutor recomandate de producator pentru  CYMINA PLUS:

Contact cu pielea: spălați cu multă apă din abundenta. Scoateti hainele contaminate. Dacă iritatia  persistă, consultați medicul.

Contact cu ochii: clătiţi  cu apă timp de cel putin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi., dacă iritarea ochilor persistă, consultați medicul.

Inhalare: scoateti pacientul in aer liber. Daca respira neregulat, adresati-va medicului.

Ingestie: apelati imediat la medic. Induceti varsaturi numai la indicatia medicului. Nu administrati niciodata nimic pe cale orala daca persoana este inconstienta.

Masuri de prim ajutor recomandate de producator pentru  CYMINA  SUPER:

OCHI: Scoateți lentilele de contact. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puțin 15 minute, deschizând bine pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.

PIELEA: Scoateți hainele contaminate. Faceți duș imediat. Sunați imediat la un medic. Spălați hainele contaminate înainte de a le refolosi.

INHALARE: Scoateți subiectul la aer curat. Dacă respirația se oprește, respirați artificial. Sunați imediat la un medic.

 INGESTIE: Apelați imediat un medic. Nu provocați voma. Nu dați nimic care nu este autorizat în mod expres de către medic.

  1. Dezinsectie chimica combatere larve tantari la locatiile solicitate de Primaria Municipiului Tulcea, conform comanda, in intervalul orar 05,00 – 10,00 in functie de conditiile meteo.

Substanta utilizata este VECTOBAC   WG substanta activa Bacillus thuringiensis, cu norma de utilizare de 1 kg / ha si face parte din grupa principală: 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide .

Masuri de prim ajutor: recomandate de producator pentru VECTOBAC WG

Indicatii generale: În orice  caz în care există cel mai mic dubiu, solicitaţi consult medical.

Contact cu ochii: Se vor spăla bine cu multă apă, inclusiv sub pleoape. Dacă persistă iritaţia oculară, se va consulta un specialist.

Contact cu pielea: Se vor scoate imediat hainele contaminate şi se vor spăla înainte de refolosire. Pielea se va spăla imediat cu multă apă.

Inhalare: Se va ieşi la aer curat. Dacă simptomele persistă, se va consulta un medic

Ingerare: Se va clăti gura. Nu induceţi niciodată vomă persoanelor inconştiente sau confuze. Se va consulta un medic. Niciodată nu se va forţa o persoană inconştientă să înghită.

 

            Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada efectuarii serviciilor de dezinsectie sa ia toate masurile pentru protejarea familiiilor de albine, in caz contrar SC CORAL IMPEX si Primaria Municipiului Tulcea sunt absolvite de orice responsabilitate.

Rugam cetatenii Municipiului Tulcea:

  • Sa evite zonele unde se efectueaza serviciile si sa nu stea in raza de actiune a utilajelor cand se pulverizeaza solutiile de lucru;

Multumim cetatenilor municipiului Tulcea pentru intelegere si cooperare!