In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 562 din 23 februarie 2023

SC CORAL IMPEX SRL, punct de lucru in Municipiul Tulcea, str. Isaccei, Bl. I 6, Sc. C, Ap. 6, Tel/Fax: 0240/510059 , in baza contractului de achizitie publica de servicii nr. 43212/08.11.2021 privind serviciului public de salubrizare – activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare, incheiat cu Municipiul Tulcea si in baza Programului unitar de actiune pe anul 2023 va informeaza ca in perioada 15.12–23.12.2023 se vor executa servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare in incinta unitatilor de invatamant din Municipiul Tulcea.

Substanta utilizata pentru dezinsectie interior:

  • STING – Aviz Nr. 903BIO/18/12.24, substanta activa permetrina si piperonil butoxid, cu concentratia de 30 ml produs in 2 litri apa,  face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

Substanta utilizata pentru dezinfectie interior:

  • PERFORMANT D – Aviz Nr. 4489BIO/02/12.24, alkyl dimethylbenzyl ammonium chloride, cu concentratia de 2%, face parte din grupa principala 1, TP 2, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

Substanta utilizata pentru deratizare interior:

  • COLBROM – Certificatul de autorizare a produsului nr., RO/2013/0005/MRA/IT/2012/00074/AUT, substanta activa bromadiolone, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide;

MASURI DE PRIM AJUTOR RECOMANDATE DE PRODUCATOR PENTRU PRODUSUL INSECTICID STING:

  • Inhalare: Duceti subiectul la aer curat. Daca respiratia se opreste, faceti respiratie artificiala. Sunati imediat un medic.
  • Contactul cu pielea: Scoateti hainele contaminate.Se va face imediat dus. Spalati hainele contaminate inainte de a le utiliza. Contactul cu ochii: Se va clăti imediat şi din abundenţă cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puţin 15 minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă există. Consultati un medic daca problema persista.
  •  Ingerare: Sunati imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrati nimic care nu este autorizat in mod expres   de medicul dumneavoastra.

MASURI DE PRIM AJUTOR RECOMANDATE DE PRODUCATOR PENTRU PRODUSUL DEZINFECTANT PERFORMANT D:

  • Inhalare: In condiii obisnuite riscul de inhalare este scazut. Daca totusi sunt inhalati vapori in cantitate mare, accidentatul se transporta imediat intr-o zona aerata si se anunta medicul.
  • Contactul cu pielea: Se va spala locul atins cu apa din abundenta. In cazul aparitiei unor manifestari neplacute se va solicita consult de specialitate.
  • Contactul cu ochii: Se vor spala imediat sub jet de apa cel putin 15 minute. In cazul aparitiei unor manifestari neplacute se va solicita consult de specialitate.
  • Ingerare: Se vor bea 1-2 pahare cu apa sau lapte. Se va solicita consult de specialitate in caz de manifestari neplacute.

MASURI DE PRIM AJUTOR RECOMANDATE DE PRODUCATOR PENTRU PRODUSUL RATICID COLBROM:

  • Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Daca subiectul inceteaza sa respire, administrati respiratie artificiala. Solicitati imediat sfat/atentie medicala.
  • Contactul cu pielea: Indepartati imbracamintea contaminata.Se va face imediat dus. Solicitati imediat sfat/atentie medicala. Spalati hainele contaminate inainte de a le utiliza.
  • Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există.  Spalatiimediat cu multa apa timp de cel puţin 15 minute, deschizand complet pleoapele. Daca problema persista, solicitati sfatul medicului.
  • Ingerare: Sunati imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrati nimic care nu este autorizat in mod expres de medic.