Ioana Steliana Barbu a obţinut menţiune de onoare la Olimpiada Internaţională de Lingvistică (IOL) din Brazilia. Ioana este elevă a Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Tulcea şi a trecut vara aceasta în clasa a XII-a. Eleva s-a calificat în luna aprilie la faza internaţională a Olimpiadei de Lingvistică, obţinând locul întâi pe ţară şi calificare în lotul restrâns al României pentru participare la Olimpiada desfăşurată în Brazilia.

Directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret” Tulcea, Florin Anastasiu, spune că Ioana şi-a descoperit pasiunea pentru lingvistică la liceu.

„Din clasa a V-a a fost olimpică la matematică şi informatică. În gimnaziu, a participat an de an la olimpiadele naţionale de matematică şi informatică, iar în liceu şi-a descoperit pasiunea pentru olimpiada de lingvistică, care se bazează foarte mult pe matematică, informatică şi gândire logică. Chiar dacă se numeşte de lingvistică, formatul de subiecte necesită cunoştinţe atât de matematică, informatică, cât şi de logică, abilităţi extraordinare din punctul acesta de vedere. Este una din cele mai frumoase şi cele mai grele olimpiade tocmai datorită noutăţii şi multidisciplinarităţii care o presupune. Ioana a reuşit nu doar să se califice în lotul naţional în urma unor baraje foarte dure, ci şi să obţină un loc patru în lume la Olimpiada Internaţională. Sunt foarte mândru şi responsabilizat de rezultatul ei”, ne-a declarat prof. Florin Anastasiu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.