Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, ieri, că au fost găsite elemente de dronă în zona localităţii Ceatalchioi din judeţul Tulcea.

Ministerul a anunţat că, în ultimele zile, echipele mixte de specialişti ai MApN şi din alte structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au continuat acţiunile de cercetare în teren pentru căutarea unor eventuale fragmente de drone căzute, săptămâna trecută, pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forţele ruse asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina.

„Au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone, fiind identificate, până la acest moment, elemente în proximitatea localităţilor Plauru şi Periprava, jud. Tulcea. Miercuri, 31 iulie, s-au confirmat elemente de dronă şi în zona localităţii Ceatalchioi, jud. Tulcea. S-au pus în aplicare procedurile operaţionale standard pentru astfel de situaţii. În ceea ce priveşte alte zone de incidenţă despre care au existat referiri în spaţiul public cu privire la posibile căderi de fragmente de drone, precum Niculiţel sau Chilia, cercetările nu au confirmat prezenţa acestora”, se arată în comunicat.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.