Două proiecte de hotărâre privind concesionarea a aproximativ 2.000 de hectare de teren agricol din Delta Dunării au fost retrase, miercuri, de iniţiator în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, după ce crescătorii de animale au solicitat acest lucru.

Prezent în sală, crescătorul de animale Ioan Bodea a fost cel care a luat cuvântul în numele fermierilor şi a cerut consilierilor judeţeni amânarea celor două proiecte şi organizarea unei comisii pentru a găsi variante pentru stabilirea preţului de pornire a licitaţiei. De asemenea, acesta s-a adresat plenului şi a cerut să poarte discuţii vizavi de efectivul de capete de pe zona deltei şi posibilitatea de a primi prin încredinţare directă teren pentru fermieri, fără licitaţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a precizat că unele cereri pot reprezenta un „tăvălug” pentru CJ.

„Am încercat de-a lungul timpului să facem ceea ce s-a putut, cât a stat în terminologia legală. Noi trebuie să luăm o decizie pentru că nu putem sta foarte mult, deoarece există nişte consecinţe dacă ne lungim. Aceste terenuri trebuie să capete o formă până la urmă. Sunt multe alte segmente ale populaţiei la nivelul judeţului Tulcea, în Delta Dunării, care nu beneficiază de anumite facilităţi date uneori şi prin lege. Sunt cereri care uneori pot deveni un tăvălug pentru Consiliul Judeţean la care să nu-i mai facă faţă. Preţul de pornire al licitaţiei s-a făcut printr-o evaluare. Eu cred că preţul este unul corect. Într-adevăr, sunteţi cei care nu aţi beneficiat de anumite terenuri aşa cum au făcut-o o parte dintre dumneavoastră”, a punctat preşedintele CJ.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.