Marea majoritate a unităţilor de învăţământ tulcene sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, iar o parte dintre acestea se află în plin proces. Situaţia completă privind măsurile întreprinse în unităţile de învăţământ în vederea debutului anului şcolar 2024-2025 a fost prezentată de inspectorul şcolar general, Viorica Pavel, în cadrul şedinţei, de marţi, a Colegiului Prefectural Lărgit desfăşurată în sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean.

Potrivit datelor făcute publice, în judeţ sunt 141 de unităţi de învăţământ, dintre care două sunt particulare, şase clădiri nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 17 nu au avize de securitate în caz de incendiu.

În anul 2024, din păcate, încă există unităţi de învăţământ care au toalete exterioare. La nivelul judeţului Tulcea, din totalul celor 141 de unităţi de învăţământ, 131 au toalete interioare, pe când trei dintre ele au şi toalete interioare şi exterioare, iar şapte au doar toalete exterioare.

„La nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Tulcea situaţia toaletelor exterioare este o problemă pe care o transmitem şi către Prefectură şi către Minister. Avem 7 situaţii de toalete în exterior. Două şcoli care au aceste toalete neconforme vor intra în programe de reabilitare”, a declarat în cadrul şedinţei inspectorul şcolar general, Viorica Pavel.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.