Sala de detenţie este introdusă oficial în şcolile din România prin noul Statut al Elevului care urmează să intre în vigoare din septembrie. Fiecare şcoală îşi va organiza spaţiul şi procedura de supraveghere a elevilor care deranjează orele, precizează Ministerul  Educaţiei.

Directoarea Colegiului Economic „Delta Dunării”, prof. Camelia-Domnica Mocanu, este de părere că numele de sală de detenţie este nepotrivit, iar conceptul acestei măsuri este de asemenea unul greşit.

„Conceptul mi se pare greşit, nu aş numi-o sub nicio formă sală de detenţie. Eu sper să nu ajungem în acele situaţii, fiindcă cel puţin în momentul de faţă nu ştim cum vom gestiona până nu vom hotărî prin Consiliul Profesoral, respectiv Consiliul de Administraţie, este mult prea devreme să iau eu o decizie. Sincer, nu m-am gândit unde va fi această sală de detenţie, poate la bibliotecă, să includă studiul unor lucrări, fişe de lucru, dar este destul de complicat la ora aceasta. Supravegherea va fi făcută de un cadru didactic sau poate de bibliotecară, fiindcă în zilele noastre elevii nu merg atât de des la bibliotecă ca acum 10-20 ani în urmă. De asemenea, să nu înceapă elevii să simuleze probleme de comportament, tocmai pentru a lipsi la o lucrare de evaluare, etc”, a precizat prof. Camelia-Domnica Mocanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.