În curând, cei care vor intra într-o piaţă vor vedea, lângă orarul de funcţionare, un panou cu o serie de reguli care vor trebui să fie respectate de comercianţi, dar şi recomandări pentru clienţi, potrivit unui proiect de ordin al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) pus luni în dezbatere publică.

Proiectul de ordin are ca scop o mai bună informare a consumatorilor cu privire la produsele pe care le pot găsi în pieţe, prin afişarea unor informaţii relevante.

„În pieţele tulcene se practică aceste lucruri, dar într-adevăr nu sunt afişate spre informarea cumpărătorilor. Au fost situaţii în care au venit şi au raportat că au fost înşelaţi la cântar, vorbim de acum doi ani. În acest caz sunam la Protecţia Consumatorului şi se făcea verificare. De asemenea, au fost nemulţumiţi de calitatea produselor şi au fost anunţate organele. Nu tratăm superficial aceste aspecte. Acest proiect ar fi benefic pentru cumpărător şi cu siguranţă îl vom afişa fără nicio problemă”, declarat directoarea Agropieţe Tulcea, Rodica Pascale.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.