Primăria Tulcea va accesa un credit în valoare de 80 de milioane de lei, fonduri necesare unor lucrări de infrastructură stradală pentru 45 de străzi din municipiu. În acest sens, au fost deja achiziţionate servicii de consultanţă financiară şi urmează întocmirea proiectului de hotărâre care va fi supus votului în Consiliul Local cel mai probabil luna aceasta.

„Vom accesa un credit de 80 de milioane de lei care se vor utiliza pe lucrări de infrastructură stradală, pentru aproape 30 de kilometri de străzi. Se vor face lucrări de apă, canalizare, iluminat public şi asfaltare. Este vorba despre reabilitarea a 45 de străzi împărţite pe trei loturi. Loturile cuprind 22, 15 şi 8 străzi. În prezent gradul de îndatorare al municipiului este unul foarte mic de 1,02%. După accesarea creditului va fi de circa 10%, plafonul maxim fiind de 30%”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Vor intra în lucrări de reabilitare şi modernizare şi în lucrări tehnico edilitare străzi din zona de est şi vest a municipiului.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea, pentru anul 2021, are o valoare de 305 milioane de lei şi este pentru prima oară după mulţi ani când cea mai mare parte a bugetului local este alocată investiţiilor.