Sculpturile din Parcul Carol I din municipiu vor căpăta o nouă strălucire, urmând să intre într-un proces de restaurare, la începutul lunii septembrie.

În urma unei asocieri cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) Tulcea, Primăria Tulcea finanţează cu suma de 43.000 lei proiectul „Lapis Redivivus-Cercetări Eco-Muzeale”, aprobat de consilierii locali în cadrul şedinţei ordinare de săptămâna trecută.

Lucrările de restaurare vor fi realizate de elevii Liceului de Artă „George Georgescu” Tulcea sub supravegherea cadrelor didactice, personal al Muzeului de Artă Tulcea, personal al Laboratorului de Restaurare Conservare Patrimoniu Mobil şi Imobil din cadrul ICEM Tulcea şi un expert restaurator de piatră din cadrul Palatului Naţional al Culturii Iaşi în perioada 1 septembrie-30 noiembrie. Potrivit Gabrielei Radu, şef serviciu al Laboratorului de Restaurare Conservare Patrimoniu Mobil şi Imobil din cadrul ICEM Tulcea, cele şapte sculpturi nu au mai beneficiat până acum de restaurare, iar reabilitarea operelor se va face în acelaşi loc în care sunt expuse.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.