Reconfiguraţi-vă traseul dacă obişnuiţi să circulaţi cu maşina pe strada Corneliu Gavrilov, pe segmentul dintre Dobrogeanu Gherea şi Str. Mică, pentru că această arteră va intra astăzi în şantier şi circulaţia auto va fi închisă începând cu ora 8.00 dimineaţa.

Pe acest tronson vor fi efectuate lucrări de canalizare pluvială, iar imediat după finalizarea acestora, va urma asfaltarea drumului.

Primarul municipiului, Ştefan Ilie, spune că întârzierea lucrărilor este cauzată pe de-o parte presiunea financiară, dar şi de emiterea concomitentă a autorizaţiilor pentru toate firmele deţinătoare de utilităţi.

„Strada este de mult într-o continuă reabilitare, pentru că prima dată s-au realizat lucrări de canalizare care aparţin Aquaserv-ului. De aceea suntem în întârziere. Într-un oraş lucrările nu se realizează cu aceeaşi eficienţă ca timp precum într-o localitate rurală, pentru că deţinătorii de anumite utilităţi sunt diferiţi. Ca să le poţi pune pe toate în acelaşi timp, este imposibil din punct de vedere financiar, nu toată lumea are bani în acelaşi timp ca să facă investiţii. Este imposibil şi din cauza emiterii graduale a autorizaţiilor de construire, şi de aceea o lucrare cum a fost strada Păcii durează. Dacă ne dorim să o facem ca în Occident, durează. Acesta este motivul pentru care segmentul străzii Corneliu Gavrilov, între Dobrogeanu Gherea şi Str. Mică, a suferit întâi lucrări de canalizare prin investiţii din fonduri europene ale celor de la Aquaserv, lucrări care au fost destul de complexe şi greu de realizat, pentru că în această zonă atât canalizarea menajeră cât şi pluvială sunt amestecate pe aceleaşi conducte, iar atunci când au săpat, au descoperit şi altele de care nu ştiau. Odată finalizate aceste lucrări pentru canalizare, noi trebuie să punem şi canalizarea pluvială”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Edilul spune că un alt motiv pentru care s-au întârziat lucrările este faptul că strada trebuie împărţită pe tronsoane pentru a nu se bloca traficul auto din acea zonă.

„Noi vom face acum două lucrări importante, cele de canalizare pluvială şi cele de terasare în vederea asfaltării. Strada Corneliu Gavrilov va fi împărţită pe tronsoane, fiindcă nu avem cum altfel, iar acesta este un alt motiv pentru care lucrările întârzie. Dacă nu împărţim pe tronsoane, blocăm tot oraşul”, a precizat Ştefan Ilie.

L-am întrebat pe primarul municipiului cât preconizează că vor dura lucrările.

„Asta este cea mai grea întrebare. Eu sper să finalizăm lucrările cât se poate de repede, depindem şi de timpul de-afară. Dacă vor începe ploile şi vor dura o săptămână, două, lucrările nu vor putea fi realizate. Eu sper să terminăm într-un timp cât mai bun, astfel încât să rezolvăm acest tronson pentru a-l putea folosi şi să mergem cu celelalte în sus”, a explicat edilul.

Reabilitarea străzii Corneliu Gavrilov face parte din proiectul reabilitare/modernizare sistem rutier şi lucrări tehnico-edilitare, străzi trasee auto – 12 km, care cuprinde străzile Alexandru cel Bun, I.L.Caragiale, Forestierului, Corneliu Gavrilov, Dumitru Ivanov, Militari, Păcii-Tronson 1, Păcii-Tronson 2, Plugarilor (tronson).