Cei care caută gustul autentic au şansa să găsească laolaltă plăcinte, must, murături, conserve de legume şi fripturi în ultimul weekend din această lună, la cea de-a XII-a ediţie a Târgului de toamnă care se va organiza în Piaţa Civică.
La târg sunt aşteptaţi producători de legume şi fructe, precum şi produse derivate din acestea, viticultori, dar şi unităţi de alimentaţie publică care vor oferi produse tradiţionale din carne şi nu numai. Primăria Tulcea, în colaborare cu SC Agropieţe SA, Ansamblul Baladele Deltei şi Asociaţia Moesis, organizează Târgul de toamnă în perioada 27-29 septembrie.
Pe parcursul întregului eveniment vor avea loc spectacole folclorice, susţinute de ansambluri şi cântăreţi locali. De programul artistic se va ocupa Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.
Până în prezent, 25 de producători agricoli din judeţul Tulcea şi-au exprimat dorinţa de a participa în cadrul târgului. Potrivit directorul Agropieţe SA, Rodica Pascale, seceta de anul acesta a afectat producţiile producătorilor autohtoni, mulţi dintre ei neavând cu ce să se prezinte în cadrul târgului, motiv pentru care au ales să nu participe anul acesta.
„Târgul, conform tradiţiei, va avea loc în Piaţa Civică. Suntem în plină organizare în acest moment. Din păcate, din cauza secetei, găsim cu greu participanţi. Târgul este destinat producătorilor şi nu ne dorim să participe societăţile comerciale. Până în acest moment şi-au confirmat participarea 25 de producători agricoli de la noi din judeţ. Acest târg are ca obiectiv promovarea producătorilor noştri, din judeţul Tulcea, dar vor veni şi producători cu produse tradiţionale din ţară, cu pălincă şi brânzeturi de la Bihor, cu preparate din carne din Argeş, de la Vrancea cu struguri, vin şi must. Vom avea participanţi care vor veni şi cu miere de albină, în general cu produse specifice unei astfel de manifestări. De regulă, un astfel de târg nu se poate desfăşura fără să sfârâie şi un grătar. Vor fi şi două unităţi de alimentaţie publică, care vor servi mici, pastramă, produse pregătite la grătar. Până pe 26 septembrie ne străduim să amenajăm toate corturile şi infrastructura necesară, iar pe 27 septembrie, de dimineaţă, standurile vor fi funcţionale şi producătorii vor începe să-şi vândă marfa”, ne-a declarat directorul Agropieţe SA, Rodica Pascale.
Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.