Pentru prima dată în istoria recentă a învăţământului din România, examenul de Bacalaureat va fi susţinut în timpul anului şcolar. Ministrul Educaţiei a susţinut că a luat decizia de modificare a calendarului examenului de bacalaureat în primul rând din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii.

Prof. Florin Anastasiu consideră că factorul climatic nu a influenţat până acum randamentul elevilor la examenul de Bacalaureat.

„Pe perioada anului şcolar profesorii au cursuri. Când au timp acei oameni să se ducă şi la ore, să-şi facă toate datoriile de cadru didactic şi să facă şi evaluare, comisii, tot ce trebuie pentru examenele naţionale? Tehnic, pur şi simplu, va fi extraordinar de complicat, dacă nu chiar imposibil, ajungându-se la blocaje. De fiecare dată ne-am asigurat că elevii dau examenele în condiţii cât se poate de bune. Până acum n-am auzit de elev leşinat, scos cu targa. Nu cred că până acum factorul climatic a constituit un element care a influenţat într-un fel randamentul elevului la examenul de Bacalaureat. Dacă factorul climatic este o problemă, atunci este timp ca până la examenul de Bacalaureat, toate unităţile unde urmează să se desfăşoare acest examen, şi acelea ar fi bine să fie stabilite mult mai din timp, să fie dotate cu aparate de aer condiţionate. Primăriile, Consiliile Locale ar trebui să intervină şi să se stabilească clar condiţiile optime, inclusiv din acest punct de vedere tehnic”, ne-a declarat Florin Anastasiu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.