Drumul Tulcea-Chilia, care a fost respins de la finanţarea europeană nerambursabilă din cauza conflictului juridic dintre Consiliul Judeţean Tulcea şi societatea Agrodelta Sireasa SA, va fi modernizat cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Drumul judeţean care leagă suburbia Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea de comuna Chilia Veche se află pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), a anunţat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, de vinerea trecută, preşedintele CJ, Horia Teodorescu. Preşedintele speră ca în prima parte a anului să aibă loc licitaţia şi să înceapă ulterior lucrările efective de construcţie.

„Săptămâna trecută am avut o discuţie la CNI, iar drumul Tulcea-Chilia este pe lista de sinteză. Mai precis, le dăm documentele pentru a rezolva problema drumului Tulcea-Chilia. Am încercat pe Compania Naţională de Investiţie, deoarece pe CNAIR, să-l transferăm la Ministerul Transporturilor, nu se poate. Există o lege care a restricţionat preluarea drumurilor judeţene sau a celor comunale. În urmă cu un an a apărut această lege. Eram în imposibilitatea de a-l transfera pentru a putea face acest drum. Soluţia a rămas Compania Naţională de Investiţii. El este de anul trecut în lista sinteză. Trebuie să dăm livrabilele către CNI. Sper, dacă suntem puţin insistenţi, să-l trecem anul acesta şi prin Hotărâre de Guvern”, a declarat, vinerea trecută, preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

Toată documentaţia trebuie actualizată, deoarece expertizele, avizele şi acordurile sunt expirate. După revizuirea documentaţiei proiectul va fi transmis Companiei Naţionale de Investiţii. Totuşi, există posibilitatea să fie din nou atacate cărţile funciare, ceea ce ar duce iar la întârzieri semnificative.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.