Patru persoane se află în evaluare pentru ocuparea funcţiei de administrator public al judeţului Tulcea, câştigătorul urmând a fi anunţat la finalul acestei luni, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu.

„Sunt în evaluare patru persoane, dar încă nu este o hotărâre luată. Într-adevăr, este decizia şi apanajul preşedintelui să îşi aleagă administratorul, dar încă nu sunt hotărât, pentru că sunt valori  apropiate şi calităţi puţin diferite ale unora. Cred că mă voi opri asupra unei persoane care poate fi utilă pe problemele foarte grele pe care le are Consiliul Judeţean în momentul de faţă. Mai trebuie o răbdare de circa două săptămâni. Sunt lucruri foarte grele de gestionat în CJ şi trebuie o persoană dedicată, cu multă disponibilitate şi putere de muncă pe investiţii, lipsa banilor, proiecte în derulare. Ne trebuie o echipă împreună cu care să ieşim noi, ca şi CJ, cu succes din toate investiţiile pe care le avem în derulare”, ne-a declarat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Potrivit surselor noastre, unul dintre candidaţi este consilierul judeţean PSD Dumitru Mergeani, fapt confirmat de preşedintele Teodorescu.

Postul de administrator public al judeţului a rămas liber din luna februarie a acestui an, atunci când Vasile Strat,  cel care ocupa funcţia, a încetat din viaţă în urma unor problemele de sănătate.

Numirea în funcţie a administratorului public se face prin dispoziţia preşedintelui consiliului judeţean. În baza contractului de management, administratorul public poate îndeplini atribuţii de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean.