Scenariul verde, în care toţi copiii participă fizic la cursuri, se va aplica în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor este de până la 1 la mie, şi nu 1,5 la mie cum e definit acum, a anunţat ministrul Educaţiei. Elevii vor sta câte doi în bancă şi vor purta mască tot timpul.

În judeţul Tulcea, în prezent sunt 44 de localităţi în scenariul verde şi şapte localităţi în scenariul galben: municipiul Tulcea, Sulina, CA Rosetti, Chilia Veche, IC Brătianu, Mahmudia şi Somova. În scenariul verde, toţi copiii merg la şcoală, inclusiv cei de la grădiniţă. În localităţile din scenariul galben, merg la şcoală copiii de grădiniţă şi clasele 1-4, precum şi clasa a 8-a şi clasa a 12-a.

„În şedinţa din această dimineaţă am analizat şi am stabilit împreună că în judeţul Tulcea se vor deschide toate şcolile urmând ca elevii să meargă fizic la cursuri conform scenariilor privind rata de infectare cu Sars Cov2 a fiecărei localităţi. La acest moment avem 44 de localităţi în scenariul verde şi şapte localităţi în scenariul galben. Cred că este foarte bine că elevii se întorc la şcoală şi sper să recupereze cât mai bine cursurile deficitare din perioada online”, a declarat, ieri, prefectul judeţului Tulcea, Cristian Iordan.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.