Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă analizează deschiderea punctului de trecere a Dunării cu bacul între oraşul Isaccea şi localitatea Orlovka şi pentru călători, după ce primarul Anastase Moraru a solicitat ridicarea acestei restricţii.

„Ţinând cont că limitarea impusă prin HG nr. 3/13.01.2021, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este valabilă până la data de 12.02.2021, vă rugăm să analizaţi posibilitatea ridicării restricţiei privind trecerea de pasageri prin punctul de frontieră Isaccea (România) – Orlovka (Ucraina), începând cu data de 13.02.2021, punctului de trecere a frontierei reprezentând un factor crucial în dezvoltarea zonei”, se arată în adresa Primăriei Isaccea.

Edilul argumentează necesitatea deschiderii punctului de frontieră şi pentru pasageri din punct de vedere economic.

„În condiţiile în care infrastructura celor două puncte de frontieră Orlovka şi Isaccea a fost realizată prin investiţii private, care au fost puse în mod gratuit la dispoziţia autorităţilor statului, apare necesitatea creării condiţiilor economice necesare desfăşurării activităţilor specifice atât pentru comunicaţia de marfă cât şi pasageri. Subliniem şi faptul că Ucraina nu se află în prezent pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, aceeaşi situaţie fiind valabilă şi pentru cetăţenii români care călătoresc în Ucraina şi pentru care nu se impune carantinarea sau izolarea”, a precizat primarul Anastase Moraru.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.