În scurt timp va fi dată în folosinţă, în sfârşit, breteaua care leagă noul pod de peste Dunăre de Jijila/E 87. Este o veste extraordinară nu doar pentru şoferi, dar şi pentru toţi locuitorii Măcinului, deoarece oraşul va fi degrevat de o parte din traficul greu care îl tranzitează de la deschiderea podului de la Măcin.

În prezent, singura variantă de descărcare a traficului de pe pod se face printr-o bretea spre Smârdan, iar mai apoi prin E87, care trece prin mijlocul oraşului Măcin.

Mă bucură faptul că suntem aproape de momentul deschiderii circulaţiei pe cea mai importantă bretea, respectiv drumul principal de 19 kilometri de la Brăila la Jijila, traversând Dunărea pe podul suspendat.

În viitor, de la Jijila se va continua pe traseul drumului expres până la Cataloi (65 de kilometri), care va avea nod de descărcare şi cu viitorul drum expres Tulcea-Constanţa.

Avem încă veste bună pentru toţi măcinenii, şi anume că întreaga suprafaţă a străzii 1 Decembrie (aceasta se suprapune cu DN22D), artera principală care traversează oraşul va fi asfaltată. Se va aşterne covor asfaltic de la intrarea în Măcin dinspre Smârdan şi până la ieşire. Drumul era degradat, cu atât mai mult cu cât au fost executate lucrări pentru canalizare.

Era un mare of al locuitorilor din Măcin, pe lângă darea în folosinţă cât mai rapid a bretelei care leagă podul suspendat de peste Dunăre de Jijila, pentru a degreva oraşul de o parte din traficul greu care îl tranzitează.

Săptămâna trecută am fost însoţit la Măcin pentru o întâlnire cu primarul localităţii, colegul meu liberal Gheorghe Văcaru de către Marian Ichim, directorul DRDP Constanţa. Aşteptăm ca lucrarea amintită să demareze în cel mai scurt timp şi să fie executată la standardele aşteptate. Succes!

Comunicat de presă