Unităţile de coafură şi frizerie care nu vor respecta noile norme impuse de Ministerul Sănătăţii vor fi nevoite să-şi închidă porţile. Saloanele de înfrumuseţare vor trebui să aibă containere pentru deşeuri periculoase şi contract cu firme specializate şi să aibă o sală de aşteptare încăpătoare, spaţii de depozitare, zone pentru dezinfecţie, zonă pentru sterilizare etc.

Micile saloane, de cartier, dar şi cele mari, ar putea să-şi închidă porţile dacă nu se vor conforma regulilor. Totuşi, frizerul tulcean Florin Anghel este de părere că normele sunt binevenite, iar siguranţa clienţilor este prioritară, chiar dacă cheltuielile vor creşte.

„Sunt multe saloane micuţe care nu vor putea îndeplini toate aceste norme. Cu acestea ce se va întâmpla? Se vor închide destul de multe saloane, din punctul meu de vedere. Sunt multe saloane micuţe, de cartier, care nu respectă nici măcar ceea ce este acum, dar pe viitor. Adică nu au o cameră de sterilizare, n-au soluţii de dezinfectare. În cazul în care nu-mi permite spaţiul pentru a putea respecta aceste noi norme, o să-mi schimb locaţia pentru a le putea îndeplini. Pentru siguranţa clienţilor erau necesare aceste noi norme. Omul nu trebuie să ia vreo boală sau vreo ciupercă de la salon. Eu nu am nimic împotrivă, mi se pare o decizie bună, cu toate că sunt mai multe taxe de plătit, multe alte cheltuieli în plus, dar pentru siguranţa oamenilor sunt de acord. Pe mine unul nu mă deranjează şi cred că nici pe ceilalţi colegi”, ne-a declarat proprietarul frizeriei Arogant Barber Tulcea, Florin Anghel.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.