Primăria Tulcea a lansat vineri procedura de achiziţie publică pentru dotarea a 13 săli de sport din municipiu. Achiziţia vizează sălile de sport din unităţile de învăţământ incluse în proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Tulcea”. Proiectul este finanţat din fonduri nerambursabile, accesate de Primărie prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi are o valoare totală de 640.248,40 lei fără TVA.

„Totul pleacă de la un proiect mare ce cuprinde toate şcolile din municipiu. Am obţinut finanţare, solicitările au fost făcute de fiecare şcoală în parte în funcţie de nevoile acestora şi au fost transmise către noi. Noi am centralizat solicitările şi am depus un proiect pentru o finanţare mare cu toate şcolile din municipiu. Proiectul a fost împărţit în mai multe loturi de achiziţii, fie că e vorba despre dotări ale sălilor de sport din şcoli, dotări IT cu laptopuri, desktopuri sau dotarea laboratoarelor de specialitate din şcoli. În principiu, nu este un proiect de durată fiindcă sunt doar furnizări de echipamente, de dotări. Odată ce se realizează achiziţia, termenul de furnizare nu este foarte mare”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

În ansamblu, proiectul prevede următoarele dotări pentru grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiu: digitalizarea mediilor de învăţare din învăţământul preuniversitar, prin achiziţionarea de echipamente necesare procesului didactic – I9, respectiv digitalizarea a 263 săli de clasă cu echipamente TIC, dotarea a 16 laboratoare de informatică din reţeaua şcolară a municipiului Tulcea, dotarea cu mobilier şi materiale didactice a 255 săli de clasă, echiparea cabinetelor şcolare şi a laboratoarelor de ştiinţe – I11, dintre care şase cabinete şcolare, 22 cabinete psihopedagogice, 13 săli de sport, 15 laboratoare de ştiinţe dotate cu mobilier specific şi 14 laboratoare de ştiinţă dotate cu echipamente digitale, echiparea a şase ateliere de practică cu materiale şi echipamente didactice şi a cinci ateliere de practică dotate cu componente digitale specifice domeniului de calificare, aferente unităţilor de învăţământ din reţeaua ITP a municipiului Tulcea.

Cei care doresc să participe la licitaţie pot depune ofertele prin intermediul SEAP până la data de 14 noiembrie 2024, ora 15:00.