Producătorii de mezeluri îşi fac socotelile
Parizer cu carne, dar fără profit
După ce piaţa a fost invadată de produse de o calitate uneori îndoielnică, guvernanţii vin cu noi reglementări legale care să taie elanul acestui fenomen. Vechile reţete ale mezelurilor vor fi din nou folosite, iar cumpărătorul va putea face diferenţa între un parizer făcut din carne şi cel din resturi de oase. Problema este că în lupta pentru un cost mai mic de producţie, în goana după profit, unii producători de mezeluri uită complet de calitate. În loc de carne, mâncăm un mix de E-uri şi tocătură de oase frumos ambalate. Ceea ce influenţează alegerea produsului este, de cele mai multe ori, preţul. Cu cât e mai mic, cu atât mai bine. Mizând pe această reţetă, unii producători fac profituri frumoase.
În acest context, nu o singură dată, administratorul Carniprod, Nicolae Ciuleac, atrăgea atenţia acestor practici neconcurenţiale în opinia acestuia.
Pe fondul nesiguranţei locului de muncă, al şomajului crescut puterea de cumpărare a tulceanului a scăzut dramatic.