Sâmbătă, zi liberă pentru mulţi dintre noi, Centrul de Transfuzie Sanguină Tulcea a avut uşile larg deschise în cadrul unei campanii desfăşurate la nivel naţional, pentru donare de sânge şi de plasmă.

La Centrului de Transfuzie Sanguină din Tulcea nu a venit însă niciun donator de plasmă.

„Am avut 22 de donatori de sânge, dar pentru plasmă convalescentă nu a venit niciun bolnav vindecat de COVID-19 ca să doneze. Încercăm să luăm legătura cu pacienţii vindecaţi, pentru a-i suna şi vedea dacă sunt eligibili pentru donarea de plasmă”, ne-a declarat directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Tulcea, Georgeta Onofrei.

Directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Tulcea face apel în continuare la cetăţeni să vină să doneze, nevoia de sânge şi plasmă fiind permanentă în această perioadă. Cei care vor să vină în sprijinul semenilor se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină, de pe strada Alunişului Nr. 12.

Donatorii de plasmă primesc toate beneficiile ca şi în cazul donării de sânge: analize gratuite, bonuri de masă, zi liberă, transport gratuit. Dintre acestea, un important avantaj este că prin testările de care beneficiază gratuit anterior donării, aceşti pacienţi vindecaţi de SARS-COV 2 află dacă şi-au păstrat anticorpii care îi protejează de reinfectare.