„Importantă este maximizarea numărului de proiecte finalizate”

Ionel Stan este candidatul Partidului Ecologist Român (PER) pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea. Ionel Stan, preşedintele PER Tulcea, este de profesie economist cu masterat în management public în cadrul ASE Bucureşti. În prezent îşi desfăşoară activitatea ca director comercial în domeniul privat.

S-a născut la data de 15 iunie 1978, este căsătorit şi are un copil.

– Cum vă definiţi: om de administraţie sau politician?

– Om al comunităţii.

– Cât de importantă este pentru un preşedinte o majoritate prietenoasă în Consiliul Judeţean?

– Decisivă, dar nu definitorie.

– Care este cel mai mare avantaj/dezavantaj personal în calitate de preşedinte?

– Avantaj/dezavantaj personal nu există.

– Care este punctul slab în Consiliul Judeţean referindu-ne aici la direcţiile şi regiile din subordinea instituţiei?

– Nu cred că există puncte slabe. Cred, cu tărie, că există oportunităţi uriaşe de dezvoltare, în scopul înlesnirii relaţiei instituţiei cu cetăţenii, pe care trebuie să-i slujească.

– Care dintre regiile Consiliului Judeţean ar trebui închisă sau reformată din temelii?

– Tot ceea ce funcţionează, în sensul generării de rezultate pozitive, este indicat să fie dezvoltat, iar nu desfiinţat.

– Veţi da afară oameni din Consiliul Judeţean?

– Sunt pentru menţinerea tuturor celor care aduc plusvaloare instituţiei. Deviza: dezvoltare prin eficientizare maximă, iar nu prin prioritizarea ,,epurării”.

– Care ar fi cea mai importantă problemă nerezolvată, din punctul dumneavoastră de vedere, la nivelul judeţului şi care ar fi soluţiile?

– Lipsa totală de promovare, respectiv de ridicare la magnitudinea valorii sale, a judeţului Tulcea – unicul judeţ din ţara noastră care însumează majoritatea formelor de relief – câmpii, dealuri, munţi, completate de lacuri, fluviu, mare, grinduri, fluviale şi maritime, şi inestimabila deltă, toate acestea întregite de o rară diversitate etnică şi culturală.

Soluţii: promovarea judeţului, la maximum, prin toate mijloacele legale, şi implementarea, imediată (fără niciun timp de răgaz), a tuturor proiectelor de investiţii posibile [concomitent, coagulând toate direcţiile şi regiile din subordinea instituţiei într-un complex administrativ, digitalizat, judeţean (situarea acestora într-o singură locaţie – una sau mai multe clădiri alăturate, pe un singur lot de teren) şi asigurarea transportului cetăţenilor către acest complex administrativ].

– Cât de important este pentru un preşedinte de CJ să aibă o culoare politică similară cu cea a Guvernului?

– Importanţa este maximizarea numărului de proiecte finalizate – cu impact pozitiv major în economia judeţului-, în curs de desfăşurare şi noi, iar nu criteriul culorii politice uniforme.

– Pe câţi dintre consilierii judeţeni aflaţi pe lista de vot i-aţi propus personal?

– Pe toţi.

– Pentru mandatul 2020-2024, care este proiectul administrativ cel mai ambiţios pe care îl aveţi şi care este sursa de finanţare?

– Înfiinţarea/reînfiinţarea, la nivelul întregului judeţ, a sistemului de irigaţii (la standardele cele mai înalte de calitate şi eficienţă), prin parteneriat public-privat şi cofinanţare externă, precum şi înfiinţarea unui centru medical complex, cu multiple ramuri în domeniu (la standardele cele mai înalte de calitate şi eficienţă), prin parteneriat public-privat şi cofinanţare externă.

– Vă consideraţi un om norocos?

– Sunt un om muncitor. Norocul vine odată cu munca pe care o desfăşori.

Listă consilieri judeţeni Partidul Ecologist Român

  1. Stan Ionel
  2. Coman Ştefan
  3. Sima Marin
  4. Simion Dragoş
  5. Lupu Gabriel
  6. Leon Tudorel
  7. Pavel Dumitru
  8. Gheorghevici Dănuţ – Emil